1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Віряни села Сусваль: юрисдикцію храму визначають лише постійні парафіяни

Віряни села Сусваль: юрисдикцію храму визначають лише постійні парафіяни

У Володимир-Волинському селі Сусваль вірян парафії Різдва Пресвятої Богородиці, що проголосували за вірність УПЦ, звинуватили в тому, що вони не повідомили всіх членів територіальної громади про свої збори. Релігійна громада стверджує: всі постійні парафіяни про збори знали, повідомляє Буг.

Один з вірян розповідає: голосували на зборах і мають відношення до релігійної громади тільки ті, хто «перебуває в повному послухові священику і є постійними парафіянами храму». За те, щоб зберегти свою юрисдикцію, проголосували 38 членів громади, 9 проголосували проти, а троє утрималися, говорить він.

За його словами, активісти села погрожували вірянам: «ми прийдемо, заберемо у вас храм», говорили, що змусять нас служити по-українськи.

«Дуже шкода, що наша Українська Православна Церква на чолі з Блаженнішим Онуфрієм переживає такі часи, – додав він. – Ми знаємо, який тиск йде на Блаженнішого Митрополита Онуфрія, на наших владик, на наших вірян».

У свою чергу, члени територіальної громади висловили невдоволення тим, що їм не сказали про проведення голосування.

Громада УПЦ вважає, що всі, хто має відношення до життя храму, про проведення зборів знали. Одна з мешканок села стверджує, що вона парафіянка храму, тільки тому, що приїжджає в село на вихідні до батьків. Однак парафіяни храму стверджують, що на богослужіннях її не бачили, тому вона і не знала про проведення зборів: «Може, ви не знали, бо до церкви не ходите?».

Попередній запис
Архієпископ Празький Михаїл видав указ про неможливість співслужіння з ПЦУ
Наступний запис
Віряни села Андріяшівка, чий храм під загрозою захоплення, просять молитов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее