1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Віряни села Кунін спростували фейк про перехід в ПЦУ

Віряни села Кунін спростували фейк про перехід в ПЦУ

Вірні села Кунін Здолбунівського району Рівненської області залишилися в лоні Української Православної Церкви, повідомляє СПЖ. Таке рішення релігійна громада прийняла на зборах 15 лютого 2019 року, відразу після святкового богослужіння в Свято-Георгіївській церкві.

На зборах були присутні активні парафіяни храму, які висловилися проти переходу в ПЦУ і одноголосно підтримали Українську Православну Церкву на чолі з Предстоятелем, Блаженнійшим Митрополитом Онуфрієм.

Ініціював збори настоятель храму протоієрей Юрій Блощенко. Підтримати 70-річного душпастиря приїхав благочинний Здолбунівського благочиння протоієрей Юрій Шевчук, який перед зборами мав можливість поспілкуватися з жителями села.

«У неділю, 10 лютого, в церковному домі були збори громади села, – розповідає благочинний. – Сьогодні віряни кажуть, що їх туди заманили обманом, нібито підтримати настоятеля. Вони повірили і поставили свої підписи, тепер розібравшись, відкликали їх і підтримали УПЦ».

Як повідомляє кореспондент СПЖ, про перехід громади Свято-Георгіївського храму села Кунін в ПЦУ вже тиждень розповідає голова Здолбунівської районної держадміністрації Сергій Кондрачук. ЗМІ підхопили цю неправдиву інформацію і тиражують її в місцевих виданнях.

Нині ж релігійна громада провела збори у повній відповідності з українським законодавством і підтвердила свою вірність Українській Православній Церкві одноголосно.

Попередній запис
Екс-митрополит УПЦ: Єпископ Гедеон жалівся в США на якісь утиски
Наступний запис
Волинські єпископи – главі ОДА: Наші храми захоплюють

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее