1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Віряни Михальчі просять молитов: рейдери ПЦУ не покидають територію храму

Віряни Михальчі просять молитов: рейдери ПЦУ не покидають територію храму

Віряни УПЦ всю ніч охороняли територію Свято-Успенського храму в селі Михальча Сторожинецького району Чернівецької області. Нагадаємо, його вчора атакували прихильники ПЦУ, повідомляє Чернівецько-Буковинська єпархія.

«Повторного штурму загарбниками з ПЦУ, завдяки милості Божій і парафіянам, які не зімкнули очей, і тому, що ініціатори захоплення були вже напідпитку – не сталося, – відзначили в єпархіальній прес-службі. – Парафіяни храму будуть і далі охороняти святиню. Скільки б не знадобилося часу».

В єпархії повідомили, що прихильники ПЦУ церковну територію не покидають, а також опублікували фото молотка, яким вчора один з активістів намагався збити замки на храмі.

«Вчора особливий “молитвослов” був у руках активіста ПЦУ, з яким він прийшов “просто помолитися”, а насправді бігав по храмовій території, збиваючи ним замки. Потім скажуть, “що захоплення не планувалося, все було раптово, просто люди прийшли помолитися”», – пише єпархіальна прес-служба.

У Чернівецько-Буковинській єпархії нагадали, що чужої біди не буває і попросили вірян УПЦ підтримати парафіян у Михальчі, які продовжують охороняти свій храм від атак прихильників ПЦУ: «Хто може підтримати братів і сестер, приїжджайте на парафію. Хто не має можливості, пом’яніть вірних Христових у своїх молитвах».

Попередній запис
У хресному ході з нагоди річниці Хустської єпархії взяли участь шість архієреїв УПЦ
Наступний запис
За день до Синоду Елладської Церкви госпіталізований один з її ієрархів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее