1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Віряни Буковини протестуватимуть проти спроб Михайла Павлюка зберегти за собою посаду

Віряни Буковини протестуватимуть проти спроб Михайла Павлюка зберегти за собою посаду

Якщо в. о. голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Павлюк збереже за собою крісло, то до приїзду Президента України Володимира Зеленського у Чернівці віряни УПЦ проведуть протестну акцію з хресним ходом до будівлі ОДА. Про серйозні наміри обуреної православної спільноти повідомляє прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ.

«За нашою інформацією, Павлюк М. В. задіяв серйозні засоби на те, щоб президента Володимира Олександровича Зеленського переконали залишити його головою ОДА в Чернівцях, – йдеться у повідомленні. – До процесу залучили навіть екс-президента України Віктора Андрійовича Ющенка».

У Чернівецько-Буковинській єпархії нагадали, що саме голови ОДА є основним «локомотивом руху рейдерських захоплень храмів УПЦ», і це добре видно на прикладі Чернівецької області.

«На жаль, у нашій області держслужбовці Чернівецької ОДА сприяють рейдерським захопленням храмів УПЦ. Все це відбувається за кінцевим підписом в. о. голови Чернівецької ОДА Павлюка М. В. Такого керівника в нашій області нам не треба», – пишуть у єпархії.

«До приїзду Володимира Олександровича на представлення нового голови ОДА в особі Павлюка збиратимемо мирну акцію з хресною ходою до ОДА на знак того, що ми не хочемо, щоб у кріслі засідав Рейдер, який посилює релігійну ворожнечу в нашій області», – попередили у єпархії УПЦ.

«Зараз реєстратори входять вже не в систему Мін’юсту, а підкоряються безпосередньо губернаторам областей, – пояснив ситуацію глава Синодального юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов виданню «Вісті». – Відповідно, зруйнована система досудового врегулювання, контролю, впливу на реєстраторів: на тих, хто працює зараз немає управи, вони не бояться ні царя, ні Бога – адже документів, які чітко регламентували б їхні права та обов’язки, просто немає. Ці реєстратори діють, керуючись розпорядженням губернатора – але реєструють не тільки статути, але й вносять зміни в Реєстр».

Нагадаємо, у квітні цього року Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ навіть зверталася до моніторингової місії ОБСЄ, протестуючи проти діяльності керівництва ОДА.

Попередній запис
Під Харковом напали на сім’ю священика УПЦ
Наступний запис
Журналіст повідомив про рішення суду про реєстрацію у Латвії церкви Константинопольського патріархату

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее