1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Віряни Баранівки здійснили молитовне стояння проти гонінь на УПЦ

Віряни Баранівки здійснили молитовне стояння проти гонінь на УПЦ

20 лютого 2019 року в храмі на честь Різдва Богородиці м. Баранівка Житомирської області сотні вірян зібралися на молитовне стояння на захист канонічної Церкви і свого настоятеля – благочинного Баранівського району протоієрея Романа Клима.

У молебні, який очолив керуючий Житомирською єпархією УПЦ митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, взяли участь клірики Житомирського, Новоград-Волинського, Романівського і Баранівського благочинь. Разом із духовенством молитви Господу про мир на українській землі підносили сотні вірян.

Як стало відомо СПЖ, вчора, 20 лютого, в Будинку культури міста Баранівка відбулися збори територіальної громади, на яких було проведено голосування за перехід місцевого православного храму в ПЦУ.

«У будинку культури зібралися 300-400 осіб, – повідомив парафіянам Свято-Різдво-Богородицького храму владика Никодим.  – Ми не знаємо, що це за люди, якої вони конфесії, якого вони віросповідання, чим вони займаються. Вів усі ці збори греко-католик. Всі проголосували за перехід Баранівської громади в ПЦУ. Вони за нас вирішили і сьогодні вже підписують всі ці документи, а завтра вони збираються викликати отця Романа, щоб він передав їм ключі від храму».

Керуючий Житомирської єпархії наголосив, що всі документи релігійної громади на храм дійсні і мають юридичну силу.

«Скільки потрібно, стільки і будемо стояти, – сказав владика Никодим. – І якщо нас будуть викидати звідси, нехай тоді це побачить весь світ і Константинополь – що вони накоїли. Яка громада проголосувала? Ось вона – громада, в церкві!».

У свою чергу протоієрей Роман Клим повідомив, що йому запропонували добровільно прийти в кабінет глави адміністрації і самому віддати ключі від храму.

«Я служу Українській Православній Церкві і маю навколо себе багато друзів-парафіян. Нас багато, ми це показали. І вони сьогодні до нас не прийшли тільки тому, що нас тут багато, вони побоялися», – звернувся до вірян отець Роман.

«У нас у Баранівці один православний храм, ми живемо мирно, Слава Богу, все добре. І тут хтось вирішив, що вони мають право на цей храм, і почали збирати людей, щоб у нас його забрати», – повідомив у коментарі СПЖ благочинний Баранівського району протоієрей Роман Клим, зазначивши, що все це відбувається під заступництвом районної адміністрації, голова якої – Микола Вельчинський – сам їздив на парафії і агітував священиків переходити в ПЦУ.

Священнослужитель розповів, що 14 лютого йому повідомили про підготовку на наступний день провокацій і захоплення храму. На всеношній він повідомив про це своїх парафіян, і вони відразу ж організували парафіяльні збори, на яких під протокол засвідчили вірність канонічній Церкві.

Але провокації з боку прихильників ПЦУ не припинилися і незаконний «перехід» єдиного православного храму в Баранівці в нову церковну структуру все-таки намагаються здійснити. За словами протоієрея, головним ініціатором  «переходу» є Олег Ковальський – представник Радикальної партії Олега Ляшка, людина вельми далека від Церкви.

Попередній запис
Митрополит Антоній: Вірянина не можна зомбувати, він не піддається пропаганді
Наступний запис
Речник УПЦ розповів про подробиці зустрічі з Патріархом Ілією ІІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее