1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Вірянам порадили утримуватись від поїздок на Афон

Вірянам порадили утримуватись від поїздок на Афон

Секретар з міжправославних відносин Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату протоієрей Ігор Якимчук порадив вірянам не їздити у паломництво на Афон. В інтерв’ю РИА Новости він пояснив, що у спільних богослужіннях будь-якої форми з кліриками Константинопольського Патріархату краще участі не брати.

«Але, якщо вже таке трапилось, ну, принаймні, не причащатись», – сказав клірик РПЦ. Він відзначив важливість послуху в православній традиції. «Щодо простих паломників, я думаю, що все вони мають розуміти, що, при всій любові до Афону, при всій повазі, котру Руська Православна Церква має з давніх часів, віками до Святої Гори, до «уділу Божої Матері», є ще поняття церковної дисципліни. І якщо на щось немає благословення, отже, його немає».

Вірянам, котрі живуть на території Константинопольського Патріархату, священнослужитель рекомендував шукати альтернативу. В РПЦ зараз думають над тим, як забезпечити пастирське окормлення жителям Туреччини та островів Додеканесу. Там немає храмів інших патріархатів, окрім Константинопольського. Рішають і питання облаштування життя російських монахів на Афоні.

 

Попередній запис
Патріарх Кирило: Константинополь зв’язався з розкольниками і сам впав у розкол
Наступний запис
В УПЦ видали розпорядження для мирян та духовенства у зв’язку з діями Фанару

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее