1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Віруючі у волинському селі Нуйно перекрили дорогу, вимагаючи у влади припинити беззаконня

Віруючі у волинському селі Нуйно перекрили дорогу, вимагаючи у влади припинити беззаконня

3 липня 2019 року представники релігійної громади УПЦ в селі Нуйно Волинської області перекрили сільську дорогу, щоб привернути увагу влади до обурливого порушення їх конституційних прав.

 

«Ми домовилися, подали заяву в районну адміністрацію, начальнику поліції, що ми проведемо мирний мітинг, метрів за 100 від того місця, де можна об’їхати. Письмові заяви подали, главі повідомили усно», – розповіла СПЖ одна з учасниць молитовного стояння Людмила.

 

За її словами, молитовне стояння на дорозі почалося о 9 ранку і тривало близько 3-х годин, машини «Швидкої допомоги», рейсові автобуси та по 5 машин пропускали щогодини.

 

Таким чином парафіяни УПЦ спробували привернути увагу влади і громадськості до беззаконня, яке відбувається в селі: активісти ПЦУ відібрали і Свято-Преображенський, і Свято-Покровський храми канонічної Церкви, а людям тепер немає де молитися. Віруючі зверталися до сільського голови і в правоохоронні органи, однак їхні численні звернення так і не викликали адекватної реакції чиновників і МВС.

 

«У нас і гості з Кіпру були, ми просили навіть депутатів допомогти. Одна наша парафіянка написала два тижні тому в Facebook і Зеленському, і нашому депутату Ірині Констанкевич (депутат Верховної Ради України по 23 виборчому округу; колишній депутат Луцької міської ради – Ред.), але всі мовчать. Ми навіть не знаємо, чи прочитали вони наші повідомлення», – поділилася з кореспондентом Людмила.

 

За словами очевидців, акція проходила мирно, проте пізніше до учасників молитовного стояння на велосипедах стали під’їжджати активісти ПЦУ, які викрикували образи на адресу жінок.

 

«Кричали на нас: “Безсовісні! Вони хочуть в Москву!”. І “суками московськими” нас обзивали. Погрожували навіть виселити нас з села», – розповіла одна з учасниць молитовного стояння.

 

Через деякий час до прихильників ПЦУ приєдналася і молода людина з Камінь-Каширського, яка приїхала на машині з матір’ю. Одна з парафіянок УПЦ розповіла, що він кидався на учасниць молитовного стояння, навіть вирвав з рук плакат і спробував його порвати.

 

«ПЦУ забрали один храм, забирають другий! Де наші права?», «Побійтеся гріха!», – такі написи на плакатах обурили прихильника недавно створеної релігійної організації.

 

Представники громади УПЦ відзначили, що співробітники правоохоронних органів під час проведення молитовного стояння захищали їх від агресивних опонентів. До учасників мирної акції з співчутливими словами підходили і деякі з водіїв, які проїжджали поруч, намагалися підтримати і втішити віруючих.

 

А ось сільський голова до парафіян УПЦ так і не вийшов, і тепер члени релігійної громади мають намір особисто відвідати народного депутата України Ірину Констанкевич і просити її захистити їх конституційні права.

Попередній запис
Філарет вкотре відкинув можливість об’єднання католицтва та православ’я
Наступний запис
У місті Березань пограбували храм УПЦ, який будується

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее