1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Віруючі канонічної Церкви села Кути твердо відстоюють свою віру

Віруючі канонічної Церкви села Кути твердо відстоюють свою віру

Громада УПЦ Тернопільського села Кути відзначала 7 серпня престольне свято. Віруючих відвідав правлячий архієрей, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, який привіз громаді святої праведної Анни чудотворну Почаївську ікону Божої Матері. Безліч віруючих, які зібралися для богослужіння, не змогли вкотре потрапити в храм, захоплений «Київським патріархатом», розповідає СПЖ.

«Ми звернулися до громади «Київського патріархату» з письмовим проханням віддати нам ключі від нашого храму, однак нам відмовили, і ми задокументували це, склавши акти», – розповідає настоятель захопленого храму протоієрей Ігор Кушнерук. За його словами, ці документи знадобляться в подальшому, щоб підтвердити в суді, що «Київський патріархат» насправді перешкоджає доступу до храму його справжнім власникам.

Зараз в Тернопільському господарському суді розглядається позов громади УПЦ села Кути, в якому віруючі вимагають усунути перешкоди в користуванні храмом.

 До прихожан, яким доводиться молиться в наметі, звернувся митрополит Сергій, зазначивши, що «подвиг – не в силі зовнішній, не в могутності людській, не в славі земній, а в лагідному, смиренному, слухняного і вірному серці». Крім того, митрополит Сергій упевнений, що захоплення храмів – це тільки перший етап на шляху знищення віри: «ось за що йде боротьба, щоб нас позбавити благодаті, щоб нас позбавити порятунку. І це напевно тільки перший етап забирати у нас храм».

Попередній запис
Горлівська єпархія УПЦ відвоювала Стрітенський храм в суді
Наступний запис
Славнозвісного представника УАПЦ Мстислава Гука позбавлено сану

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее