1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Вінницькі чиновники штурмують духовенство «протоколами про перехід до ПЦУ»

Вінницькі чиновники штурмують духовенство «протоколами про перехід до ПЦУ»

Вінницька ОДА розсилає стандартні заяви про перехід релігійних громад храмів УПЦ в ПЦУ. Священнослужителі Вінницької та Тульчинської єпархій, які отримали однотипні документи, обурені втручанням чиновників у внутрішнє життя Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У заздалегідь підготовлених «протоколах зборів» громад йдеться:

«Враховуючи релігійні переконання членів загальних зборів та більшості голосів змінити конфесійну належність до Релігійної організації “Релігійна громада ___ (колишня назва)” і перейти під канонічне підпорядкування Вінницької єпархії ПЦУ, змінивши назву на Релігійна організація “Релігійна громада ___”».

Священик Олег Козак, настоятель Свято-Михайлівського храму Тульчинської єпархії в селі Серединка Бершадського району Вінницької області розповів, що 26 грудня 2018 року йому через секретаря сільської ради вручили такий «протокол». Документи були передані від імені голови управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА Ігоря Салецького.

В Тульчинській єпархії називали діяльність місцевих урядовців «втручанням у внутрішнє життя релігійних громад УПЦ з метою зміни єпархіального церковного керівництва, а по суті, руйнування структур УПЦ» і вважають її антиконституційною.

Попередній запис
Влада міста Глухова тероризує кліриків УПЦ «переходом» до ПЦУ
Наступний запис
Волинська єпархія УПЦ підтримала Блаженнішого Митрополита Онуфрія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее