1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Вілкул: втручання влади в церковні справ – пряме порушення Конституції

Вілкул: втручання влади в церковні справ – пряме порушення Конституції

На думку Олександра Вілкула, втручання світської влади в церковні справи – це грубе порушення Конституції. Про це парламентарій написав на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Він також вважає, що таке втручання внесе черговий розкол в суспільство. Також цей політичний крок призведе до посилення радикалізації.

«А цинізм ситуації полягає в тому, що мінімум 4 з 11 підписантів звернення до Патріарха Варфоломія взагалі не є православними, – каже Вілкул. – Парубій, Березюк, Бурбак і Сироід офіційно є греко-католиками».

Він також пояснює, що греко-католики – католики східного обряду – знаходяться під керівництвом, що призначається з Риму, Верховного архієпископа Києво-Галицького. При цьому главою їх церкви офіційно є Папа Римський.

«І чомусь вони не виступають за створення окремої Української помісної автокефальної греко-католицької церкви, а вважають за краще втручатися в справи православних.

При цьому Українська православна церква сама вибирає свого предстоятеля і є повністю самоврядною.

А те, що її Глава – Блаженніший митрополит Онуфрій є чиїмось агентом, не говорять навіть закляті вороги канонічного православ’я», – резюмує парламентарій.

Попередній запис
Ніхто при здоровому глузді не піде громити храми – Гордон
Наступний запис
ВЗЦЗ УПЦ: Вселенських Патріарх не може надати автокефалії без погодження митрополита Київського Онуфрія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.