1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Військово-політичний експерт розповів про «руку Кремля» у Чорногорії

Військово-політичний експерт розповів про «руку Кремля» у Чорногорії

Російська розвідка на Балканах вивела в активну стадію свій головний актив – релігію. А оскільки законодавча ініціатива Чорногорії “Про свободу віросповідання та переконань і правове становище релігійних громад” підірвала позиції Сербської Церкви, будучи першим кроком на шляху позбавлення її абсолютної монополії, було підірвано і вплив Москви. Цим неординарним баченням ситуації поділився експерт – військово-політичний оглядач Олександр Коваленко на сторінках видання Одеський кур’єр.

Експерт також заявив, Сербська Церква ставиться до категорії найбільш відданих РПЦ, але це образно, а насправді це взагалі філія РПЦ, що здійснює відповідну соціальну і політичну роботу в регіоні.

На його думку, також «Чорногорія заговорила про гіпотетичну автокефалію для своєї церкви, нехай і не гучно вголос, але прийнятий 27 грудня 2019 чорногорським парламентом закон на це, апріорі, натякає».

Щодо Сербської Церкви, то вона, «маніпулюючи населенням, вивела на вулиці тисячі своїх прихильників не тільки по всій Сербії, але і Чорногорії», вочевидь, всі вони – «рука Белграда та Кремля», як можна зрозуміти з тексту військово-політичного експерта, котрий розгледів серед протестуючих чорногорців  «представників російської військової розвідки ГРУ».

Нагадаємо, призупинити вказаний закон чорногорській владі порадив комісар з питань розширення ЄС Олівер Варгелі, також на підтримку вірян Сербської Церкви у Чорногорії висловились чимало ієрархів Православних Церков, включно з архієреями Константинополя.

Попередній запис
Епіфаній Думенко зустрівся з послом ЄС, головою Представництва ЄС в Україні
Наступний запис
ПЦУ проникає у заклади вищої освіти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее