1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Візантія перетворилась на мусульманську державу, – Блаженніший Митрополит Онуфрій

Візантія перетворилась на мусульманську державу, – Блаженніший Митрополит Онуфрій

Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій розкритикував Константинополь і політику, яку той проводить щодо Української Православної Церкви. За його словами, Вселенський Патріархат не має жодного права втручатися в українські справи, оскільки їхні попередники довели Візантію до краху, і колишня могутня імперія стала звичайною мусульманською державою. Про це Предстоятель говорив в ефірі програми «Ранок з Інтером», інформує офіційний сайт УПЦ.

«Константинопольський Патріархат надіслав в Україну двох своїх екзархів. Такі дії є антиканонічними – надсилати в нашу незалежну Церкву своїх легатів, своїх екзархів», – заявив ієрарх і пояснив, чому Константинополь вчинив неправильно.

«Колись це була могутня Церква, яка охоплювала весь цивілізований світ, вона себе ототожнювала з Візантійською імперією. Візантійська імперія охоплювала весь світ, і Церква була еквівалентною імперії. Але сьогодні тієї імперії немає. Вони живуть минулим», – зауважив він.

«Сьогодні велика держава Візантія стала Туреччиною, і віра там нині не православна. Сьогодні православних віруючих там можна перерахувати на пальцях. Ті, хто свою рідну Вітчизну довели до того, що вона з православної держави перетворилася на мусульманську, хочуть нами командувати і вчити нас, як нам потрібно жити. Вони хочуть теж довести нашу Україну до такого стану, до якого довели свою Батьківщину. Тож немає ні морального, ні канонічного права призначати сюди екзархів і втручатися в наші справи», – пояснив Предстоятель УПЦ.

 

Попередній запис
Київському патріархату не сподобались результати засідання Священного Синоду РПЦ
Наступний запис
Кураєв назвав рішення Синоду РПЦ «пострілом у майбутнє»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее