1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Відсторонення Епіфанія можливе, – Олександр Саган

Відсторонення Епіфанія можливе, – Олександр Саган

Релігієзнавець, учасник «об’єднавчого Собору» Олександр Саган заявив, що конфлікт між Епіфанієм Думенком і Філаретом може призвести до перевороту у верхівці управління ПЦУ. Про це він заявив в інтерв’ю газеті «Факти».

«27 травня сталася вже згадана заборона в служінні отця Олександра Трофимлюка, 29 травня – спроба захопити його храм (приїзд отця Бориса Табачека в Свято-Покровський храм на Солом’янці), а також спроба привести насельників Феодосіївського монастиря (він розташований недалеко від Києво-Печерської лаври) до клятви недійсному Київському патріархату і розпорядження виселити з цього монастиря неугодних колишньому патріарху людей, – повідомляє Саган. – Далі – більше. Від імені колишнього патріарха люди з Пушкінської запрошують прихильників на якийсь з’їзд або собор. Якщо це не припинити, можлива навіть спроба усунути митрополита Епіфанія від керівництва церквою».

Олександр Саган вважає, що при такому розвитку подій відбудеться дискредитація Томосу і автокефалії ПЦУ: «Фактично це буде спроба дискредитувати Томос і ідею автокефалії українського православ’я в цілому».

Питання Філарета, як вважає експерт,треба виносити на рівень Синоду чи «архієрейського собору» ПЦУ, а якщо знадобиться – і на церковний суд: «Ніхто в церкві нікого насильно не тримає. Якби за часів предстоятельства колишнього патріарха хтось із єпископів УПЦ КП дозволив собі хоч частину з того, що Філарет дозволяє собі зараз, то такого «революціонера» вже наступного ж дня відправили на спокій».

Попередній запис
Визнавати «неіснуючу» УПЦ КП на Фанарі почали ще у 1999 році, – Саган
Наступний запис
Митрополит Мелетій просить Президента захистити УПЦ від чиновників

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее