1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Відсторонена директорка Національного музею історії – опонентка УПЦ – влаштувала в установі терор

Відсторонена директорка Національного музею історії – опонентка УПЦ – влаштувала в установі терор

Директорка Національного музею історії України Тетяна Сосновська, котра, нагадаємо, на час перевірки з Міністерства культури України була відсторонена від посади, влаштувала у підлеглій установі справжній адміністративний терор.

Як повідомляє на своїй сторінці у Facebook тимчасово призначений на посаду генерального директора НМІУ Богдан Патриляк, 7 листопада Мінкульт призначив тимчасовим керівником установи головного зберігача Марію Савчук, 11 листопада комісія, котра прибула для початку проведення перевірки, була повідомлена заступницею Сосновської, що Савчук звільнена. Те, що Марія Савчук в день звільнення «за прогул» перебувала на лікарняному, в установі знали, однак надати притомне пояснення своїм діям не змогли.

Відтак 11 листопада Мінкульт призначив в музей наступного тимчасово виконуючого обов’язки генерального директора – Богдана Патриляка.

«Накази Міністерства культури України відсторонена директорка та її оточення не визнають. Т. В. Сосновська намагається самовільно здійснювати керівництво музеєм, видає письмові розпорядження співробітникам. Приміщення, де знаходиться відділ кадрів, канцелярія та бухгалтерія музею наглухо замкнене. Установою ширяться чутки, які вже доносяться у письмовому вигляді до Президента, Прем’єр-міністра та Міністра культури, зокрема, про якісь «таємні списки на звільнення незгідних»…

Намагання за будь-яку ціну не допустити до музею комісію з перевірки можливих порушень законодавства України генеральним директором Національного музею історії України Т. В. Сосновською промовисто свідчать про те, що відповідальним особам є що приховувати. Дехто трактує музей, як свою приватну власність, тому волає про «рейдерство» та «захоплення». Залишається не зрозумілим, яким чином державний музей може захопити його керуючий орган – Міністерство культури України? Виглядає так, наче державна установа та частина Музейного фонду України вже захоплена групою осіб», – зазначив Патриляк.

У коментарях до публікації Богдана Патриляка зазначений перелік судових рішень (які пройшли всі судові інстанції: апеляції та касації) щодо незаконно винесених доган та звільнень. На сьогоднішній день приблизна загальна сума, яку музей виплатив через незаконні дії генерального директора, за словами дописувачів, приблизно дорівнює 1 мільйону гривень.

Нагадаємо, Сосновська відома також тим, що активно виступала за знесення споруди Десятинного монастиря УПЦ, переконуючи, що її розміщення було незаконним.

Попередній запис
Митрополит Кіпрської Церкви: глава канонічної Церкви в Україні – Митрополит Онуфрій
Наступний запис
Врятувати рядового Юраша

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее