1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Відновлення фейків: священика-волонтера звинуватили за «відмову служити панахиду по солдату»

Відновлення фейків: священика-волонтера звинуватили за «відмову служити панахиду по солдату»

Клірик Бориспільської єпархії Української Православної Церкви протоієрей Микола Брега заявив, що ніколи не відмовлявся здійснювати панахиду по загиблому воїну АТО Денису Поповичу, а звинувачення матері кіборга помилкові і безпідставні. Про це повідомляє СПЖ.

Мати загиблого при захисті донецького аеропорту кіборга заявила, що настоятель Свято-Успенського храму в с. Морозівка ​​назвав її сина «братовбивцею» і відмовив родичам в звершенні панахиди по загиблому воїну.

«У мене є багато фотографій, що я неодноразово протягом трьох років, що служу на цій парафії, здійснював для матері панахиди на могилі на її прохання, – розповів протоієрей. – І це було не тільки в якісь їхні пам’ятні дні. Це було і на 9-те травня, перед загальним мітингом в селі біля пам’ятника ми йшли з нею на могилу. Це можуть підтвердити церковні люди з громади. Всі знають про це, і все це бачили, і це є правда. Ніколи вона до мене не підходила зі словами, що пішли послужимо, а я відповів відмовою. Такого не було ні разу, це абсолютна брехня, вигадана нею».

За словами настоятеля, що відбувається може бути пов’язано з бажанням прихильників ПЦУ, до яких з недавнього часу відноситься і мати кіборга, відібрати храм у громади УПЦ. Священик розповів, як безліч разів був на передовій лінії фронту, зустрічався з бійцями, привозив їм продукти, ікони і натільні хрестики.

«Ця людина далека від порядності, все це вона перекрутила, приписала мені для того, щоб в селі знову створювати скандали, для того, щоб церква відібрати, – прокоментував ситуацію отець Миколай. – Вони ж обіцяють, ходять і на кожному кроці, що ми заберемо, ми виженемо, ми все у вас заберемо. Їм голосування, юридичні документи не важливі. Їм не важливо, що ми переоформили, що ми все-таки визначилися і ми в УПЦ».

 Нагадаємо, прихід в Морозівці оголошував про свій перехід в ПЦУ, однак після повернувся в лоно УПЦ.

Фото armyinform

Попередній запис
Громада УПЦ села Перемога просить допомогти відбудувати спалений храм
Наступний запис
Ієрарх Фанару звинуватив РПЦ у тиску на Грецію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее