1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Відмова приїхати в Амман не означає «визнання ПЦУ», – ЗМІ

Відмова приїхати в Амман не означає «визнання ПЦУ», – ЗМІ

Нових визнань ПЦУ з боку помісних православних церков не очікується, незважаючи на сильний політичний тиск на них. Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на джерело в церковних колах Греції.

«Те, що деякі предстоятелі, що не визнали ПЦУ, не їдуть на зустріч в Амман на запрошення Єрусалимського патріарха, не означає, що вони визнають Епіфанія. Наприклад, архієпископ Албанський Анастасій відхилив запрошення патріарха Феофіла III відвідати собор, але він не змінив свою позицію. На помісні церкви здійснюється дуже великий тиск, щоб вони визнали нову церковну структуру в Україні, але дуже малоймовірно, що хтось ще піде на це», сказало джерело.

Зокрема, не піде на визнання ПЦУ і архієпископ Кіпрський Хризостом, котрий не став відповідати на запрошення до Йорданії. Хризостом планує 8 березня відвідати Фанар на запрошення Константинопольського патріарха Варфоломія.

“У синоді Кіпрської православної церкви більшість архієреїв виступили проти визнання. У Хризостома і так багато проблем, щоб ще більше посилювати проблеми”, зазначає співрозмовник агентства.

За його оцінкою, ситуація у православ’ї погіршується.

“Ніяких ініціатив Варфоломій не робить. Треба виправляти ситуацію, а він не тільки нічого не робить, а й заважає провести зустріч предстоятелів православних церков. Розкол у православ’ї поглиблюється, хоча тон дискусії про надання томосу автокефалії українським розкольникам знизився. Зараз обговорення в цілому йде спокійніше”, зазначає джерело.

Не всі митрополити погодилися з рішенням Архієпископа Афінського і всієї Греції Ієроніма визнати Епіфанія і ПЦУ. Є незгода і в суспільстві.

Нагадаємо, Держрада Греції 6 березня розгляне скаргу Всегрецького православного союзу на рішення Елладської церкви про визнання української автокефалії. Громадська організація вимагає скасувати рішення архієрейського собору від 12 жовтня 2019 року у зв’язку з порушеннями процедур – не проводилося голосування, рішення не було підтримано більшістю голосів. Співрозмовник ЗМІ вважає при цьому малоймовірним, що Держрада скасує рішення про визнання автокефалії ПЦУ, так як Архієпископ Ієронім звертався безпосередньо до митрополитів, що не підтримують ПЦУ, з проханням подумати про проблеми Церкви Греції.

Попередній запис
Екс-нардеп вимагає пояснень від Епіфанія щодо провокативних дій його клірика в Нових Санжарах
Наступний запис
Зарплата тримає, а Україна далеко, – грецький клірик пояснив, чому в ЕПЦ не протестують

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее