1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Відлучили від церковного сану священика у Вінницькій області

Відлучили від церковного сану священика у Вінницькій області

В Тульчинській єпархії Української Православної Церкви через неправослав’я та заяву про перехід в УПЦ КП заборонили в служінні ієрея Георгія Григу, який раніше перейшов до лав УПЦ з протестантської (баптистської) релігійної організації.

Про відлучення від церковного спілкування, відсторонення з усіх посад і заборону у священнослужінні йдеться в указі № 79 від 13 вересня 2016 року правлячого архієрея Тульчинської єпархії митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана.

Як повідомляється, відсторонення від священнослужіння пов’язане з протестантським запереченням ієрархічного устрою Церкви і наміром перейти в розкольницьку релігійну організацію «УПЦ КП». Священнослужитель «звільняється від послуху настоятеля трьох храмів Немирівського церковного благочиння Тульчинської єпархії УПЦ, а саме: Храму Покрови Богородиці у селі Воробіївка, Свято-Покровського храму у селі Вовчок, і храму Пророка Божого Ілії, що в селі Стрільчинці».

Окрім того, в указі підкреслили, що особиста справа ієрея Георгія Григи містить документи про нанесення їм побоїв священику внаслідок зловживання алкоголем.

Попередній запис
Мінус сім підписів з десяти під заявою громади Ужгородського храму про перехід з УПЦ до «Київського патріархату»
Наступний запис
Хто підставив афонських ченців в Києві

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее