1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Відвідувати Афон віруючі РПЦ можуть, – пояснення митрополита Іларіона

Відвідувати Афон віруючі РПЦ можуть, – пояснення митрополита Іларіона

Духовенство та віряни можуть відвідувати монастирі на Афоні, але без участі у богослужіннях. Про це розповів «ВВС» голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон.

«Поїхати на Афон може будь-яка людина, яка має грецьку візу та дозвіл на в’їзд на Афон. Молитись Богу ми можемо у будь-якому місці на Землі. Однак є таке поняття, як євхаристичне спілкування. Це можливість для віруючого однієї Церкви причащатись у храмах іншої Церкви та сповідатись. Ми розірвали євхаристичне спілкування з Константинопольським Патріархатом. Афон входить до його юрисдикції. Для нас розрив спілкування означає, що ми не можемо зараз звершувати богослужіння в афонських монастирях, не можемо причащатись, але ми можемо відвідувати ці монастирі як віруючі, як туристи. Тобто жодного розриву людських зв’язків немає», – розповів владика.

Митрополит Іларіон уточнив, що у випадку участі священика у богослужіннях у монастирях Афону правлячий архієрей духовенства зможе оголосити догану або заборонити брати участь у священнослужінні.

Аналогічно паломники можуть, як і раніше, поклонятись святиням афонських монастирів. Однак участь у таїнствах вже не благословляється.

Попередній запис
Парубій перейшов до відкритої лайки на адресу УПЦ та заборонив «наклепи на Вселенського Патріарха»
Наступний запис
«Томос» на дверях: УПЦ КП в Криму оголосила себе канонічною

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее