1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В’ятрович хоче святкувати День свободи совісті та віросповідання

В’ятрович хоче святкувати День свободи совісті та віросповідання

Володимир В’ятрович, директор Українського інституту національної пам’яті заявив, що календар державних свят України скоро поповниться новою датою – Днем свободи совісті та віросповідання. Про це повідомляє «Укрінформ».

Ініціатори такого свята – Всеукраїнська Рада релігійних об’єднань та Українського інституту національної пам’яті. За словами В’ятровича, комуністичний режим радянського часу переслідував українців не тільки за національною і соціальною ознакою,але і за релігійною. Також він перерахував конфесії, які переслідувалися при СРСР. На його думку до них відносяться Українська Православна Церква, УГКЦ, а також протестанти, іудеї та мусульмани. Яким чином УПЦ, яка виникла практично одночасно зі зникненням СРСР, переслідувалася комуністичним режимом, Володимир В’ятрович не уточнив.

Також про необхідність створення такого свята заявила Людмила Филипович, віце-президент громадської організації «Українська асоціація релігієзнавців». За її словами, ініціатива В’ятровича зараз особливо актуальна, оскільки є необхідність захищати ту свободу віросповідання, яка досягнута Україною: «Якщо ми зараз з вами ще не раз підкреслимо важливість свобод у сфері віросповідання та у сфері свободи совісті, то у нас буде величезна небезпека втратити ту ситуацію, яку ми поки що маємо можливість утримувати».

Ініціативу Володимира В’ятровича вже прокоментували в Мережі.

Популярний блогер Максим Бужанський написав на своїй сторінці Фейсбук:  «Будете сміятися, але В’ятрович анонсував появу нового свята. Дня свободи совісті та віросповідання. Повідомте хто-небудь, нарешті, одержувачу ста мільйонів бюджетних грошей, що за нашою Конституцією, у нас кожен день – день свободи совісті та віросповідання».

Попередній запис
Митрополит Іоасаф: За гаслами про «єднання народу» – дискредитація Церкви
Наступний запис
Прихильники ПЦУ, зрізавши замки, захопили храм УПЦ у Копитові

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее