1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Вчені опублікують документи про приєднання Київської митрополії до РПЦ

Вчені опублікують документи про приєднання Київської митрополії до РПЦ

У Церковно-науковому центрі «Православна енциклопедія» завершується робота над науковим виданням великого обсягу нововиявлених документів, котрі стосуються питання приєднання Київської митрополії до Руської Православної Церкви, повідомляє Спілка православних журналістів з посиланням на «Седмицю».

«Події останніх днів, публікація окремих матеріалів Синаксису Константинопольської Церкви, а також маса не зовсім достовірних відомостей та трактувань, що переповнюють сьогодні різні інтернет-видання, примушують нас піти на безпрецедентний крок: ЦНЦ «Православна енциклопедія» починає здійснювати попередню публікацію корпусу документів, що стосуються цієї теми, як вже раніше оприлюднених, так і вперше виявлених», – розповіли в науковому центрі.

Документи, що готуються до публікації, охоплюють і більш ранні події, котрі нерозривно пов’язані з історичним підґрунтям цього приєднання. «Православна енциклопедія» починає публікацію цих документів з питання приєднання Київської митрополії до РПЦ у 1678-1686 роках.

Неймовірну роботу, котра близька до завершення, зробила група дослідників на чолі з член-кореспондентом Російської Академії Наук Бориса Флорі. Здійснити видання планується у кінці 2018 – на початку 2019 рр. Частина документів буде опублікована у сучасній російській графіці (тексти, що пройшли звіряння), частина – в оригіналах.

Попередній запис
Зоря заявив, що екзархи Фанару можуть звітувати про зроблені в Україні кроки на Синоді 9-11 жовтня
Наступний запис
У Константинопольському Патріархаті заговорили про невизнання анафем РПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее