1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. «Всі заперечення проти ПЦУ неканонічні», – глава Фанару

«Всі заперечення проти ПЦУ неканонічні», – глава Фанару

8 березня 2020 року, спілкуючись під час спільної літургії з главою Церкви Кіпру Архієпископом Хризостомом, очільник Константинопольської церкви патріарх Варфоломій заявив, що усі заперечення проти «автокефалії» ПЦУ неканонічні. Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

«Тим не менш, є дехто, хто має намір зашкодити новоутвореній Православній церкві України, з метою створити секуляризовану інституцію, котра, з одного боку, буде діяти всупереч церковним принципам та традиціям, а з другого боку, буде служити іноземним інтересам в абсолютному протиріччі з Православною еклезіологією та синодальним характером Православної Церкви», – продовжив свою промову глава Фанару.

Патріарх Варфоломій просвітив присутніх, що рішення дарувати автокефалію ПЦУ «проявило канонічну відповідальність Вселенського Престолу та зосередило увагу на канонічних рішеннях, прийнятих на Вселенських соборах» та що «це був тривалий час, поки вони були реалізовані».

«Визнання автокефалії ПЦУ з боку інших Православних Церков є базовою передумовою для досягнення єдності усередині Православного світу», підсумував Константинопольський патріарх.

Попередній запис
«Ми вас не полишимо самого», – глава Кіпрської Церкви патріарху Варфоломію
Наступний запис
У столиці Австрії пройшов хресний хід на захист прав Сербської Православної Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее