1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Встигли в останні дні: в суді зупинили незаконне перейменування УПЦ

Встигли в останні дні: в суді зупинили незаконне перейменування УПЦ

Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив процес примусового перейменування Української Православної Церкви. На думку суддів, внесення змін в назву УПЦ в даний час (до рішення суду по справі) може призвести до невиправданого втручання держави у справи релігійної організації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду, передають «Українські Новини».

«Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув заяву про забезпечення позову по справі про скасування наказу Міністерства культури України, згідно з яким Київська Митрополія Української Православної Церкви та ряд релігійних організацій повинні внести зміни у свої офіційні назви та подати відповідні зміни в свій статут на реєстрацію до 26 квітня 2019 року», – сказано у ньому.

Суд задовольнив заяву УПЦ з урахуванням того, що перейменування може суттєво ускладнити або унеможливити відновлення порушених прав УПЦ.

Крім того, на думку суду, реалізація в даний час (до вирішення справи по суті) оспорюваного акта може призвести до невиправданого втручання держави у сферу діяльності релігійної організації як юридичної особи. Також судом зазначено, що вжиття заходів забезпечення позову не викликає фактичного вирішення спору, оскільки воно спрямовано виключно на збереження дійсного стану до завершення розгляду справи. До участі у справі як третіх осіб було залучено 265 релігійних організацій.

Попередній запис
Порошенко заявив, що захищатиме ПЦУ від «реваншу Московського Патріархату»
Наступний запис
Предстоятель УПЦ привітав Зеленського з перемогою на виборах Президента України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее