1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Вслід «втікачам»: на кліриків приходу в Італії, що пішов від Фанару, накладена заборона

Вслід «втікачам»: на кліриків приходу в Італії, що пішов від Фанару, накладена заборона

Архієпископія Православних Руських Церков у Західній Європі (екзархат Константинопольського Патріархату) заборонила у служінні священнослужителів з Флоренції за відмову поминати за богослужінням Патріарха Константинопольського Варфоломія. Про це йдеться у комюніке, опублікованому на сайті Архієпископії, повідомляє СПЖ.

«Сповіщаємо клір та повноту Церкви про заборону в служінні протоієрея Георгія Блатинського та ієрея Олега Цуркана. Заборона вступає у силу з цього дня, 1-го листопада 2018 р.

Всупереч усім канонам у неділю 28 жовтня 2018 року за літургією в церкві Різдва Христова та святителя Миколая у Флоренції (Італя) ними не були пом’януті ані єпархіальний архієрей архієпископ Іоанн Харіупольський, Екзарх православних церков руської традиції у Західній Європі, ані Святіший Патріарх Вселенський Варфоломій. Більше того, вони увели свою громаду в облуду.

Враховуючи важкість порушення, їм забороняється звершувати богослужіння, служити таїнства та благословення віруючим, а також носити священицьке облачення та наперсний хрест», – йдеться у документі.

Нагадаємо, 28 жовтня 2018 року приход храму Різдва Христова і святого Миколая Чудотворця у Флоренції перейшов з юрисдикції Константинопольського Патріархату до РПЦЗ. Віряни вважають: неканонічні рішення, прийняті Патріархом Варфоломієм 11 жовтня, зробили гнаною Українську Православну Церкву на чолі з Митрополитом Онуфрієм. Також у Західній Вірджинії, нагадаємо, пішов з юрисдикції Фанару священик Марк Тайсон, котрий доєднався на знак протесту проти політики Варфоломія до РПЦЗ. Чи накладались «санкції» на американця, невідомо.

Попередній запис
Депутат Почаївської міськради незадоволений тим, що комплекс лаври передали у користування монастирю
Наступний запис
Геча відверто бреше та заперечує необхідність покаяння для зцілення розколу, – публіцист

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее