1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Вселенський патріарх не зашкодить Всеправославній єдності, – отець Миколай Данилевич

Вселенський патріарх не зашкодить Всеправославній єдності, – отець Миколай Данилевич

Заступник глави Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич зазначає, що Константинопольський патріархат не зробить нічого такого, що б зашкодило Всеправославній єдності. Відповідну заяву написав священнослужитель в соцмережі Фейсбук.

«Залишаючи за дужками питання про те, кому цю автокефалію надавати і інші моменти, хотів би звернути увагу на два моменти в тексті заяви: 1.« … Вселенський Патріархат … який має … відповідальність за Всеправославну єдність …» вирішив у зв’язку з цим 2. «мати близькі стосунки з іншими Православними Церквами з метою повідомлення (їх про це) і узгодження (з ними цього питання)» [переклад з грецької мій]», – пише о.Миколай.

За його словами, це означає, що Константинопольський Патріархат, який є відповідальним за Всеправославну єдність,

«1. Не зробить нічого такого, що б цій єдності завадило,

  1. Має намір узгодити питання української автокефалії з усіма Помісними Православними Церквами. А саме про це йшлося у вчорашній заяві ВЗЦЗ УПЦ (привіт вл. Євстратію Зорі, Ю. П. Чорноморцю, та іншим коментаторам, які критикували цей пункт заяви, наполягаючи, що нібито КПль може сам без інших Церков це зробити».

Варто відзначити, що 22 квітня Секретаріат Константинопольського Патріархату заявив про те, що Синод розгляне питання, що стосуються церковної ситуації в Україні, як це було зроблено на попередніх сесіях Синоду. Але, Петро Порошенко при цьому поспішив повідомити, що «Вселенський Патріархат починає процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві».

Попередній запис
ВЗЦЗ УПЦ: Вселенських Патріарх не може надати автокефалії без погодження митрополита Київського Онуфрія
Наступний запис
На «5 каналі» звинуватили Константинополь у хабарництві

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее