1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Вселенський Патріарх має дати нам дорожню карту, – митрополит Симеон

Вселенський Патріарх має дати нам дорожню карту, – митрополит Симеон

Митрополит Вінницький і Барський Симеон заявив, що в «автокефальній» спільноті поки що не знають ні процедури, ні кандидатур на посади. «Ми не маємо права самі висувати свої кандидатури і навіть не знаємо чітко процедури, за якою відбуватиметься висування і голосування на майбутньому Соборі», – заявив він в інтерв’ю Главком.

Також владика пояснив, що він за автокефальну церкву, але рішення його буде тоді, коли вже буде проводитись «об’єднавчий собор». «От коли ви мене на ньому побачите, значить, я є його учасником і голосуватиму за рішення, які він ухвалюватиме», – каже ієрарх.

«Тому що вінницький», – напівжартома пояснив Симеон чутки про його можливе предстоятельство. Разом з тим, митрополит каже, що майбутній голова ЄПЦ має бути готовий до спілкування, щоб стати «об’єднавчою фігурою».

Щодо бесіди з екзархами Фанару, то, зі слів ієрарха, вони не говорили про собор.

«Якщо вже ми звернулися до Вселенського Патріарха, то значить, повноваження відносно проведення Собору належать йому. Вони мають дати нам дорожню карту, де буде чітко записано, що ми маємо зробити, щоби цей процес проходив у канонічному полі. А далі, мовляв, самі вибирайте, якою буде ваша робота і хто за що в ній буде відповідати. Я думаю, що будуть якісь перехідні положення для того, щоби унеможливити суперечки, як зараз між двома предстоятелями (УАПЦ і УПЦ КП), за яким статутом буде жити церква, хто її очолить тощо. Думаю, що екзарх, який приїде від Вселенського Патріархату на собор, має внести ясність, як цей процес відбуватиметься», – каже митрополит Симеон.

Попередній запис
Єпископи кинули Президента, – Портніков
Наступний запис
За посади у нествореній ЄПЦ триває війна, – експерт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее