1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Вселенський Патріархат призначив своїх екзархів у Києві

Вселенський Патріархат призначив своїх екзархів у Києві

7 вересня 2018 року Вселенський Патріархат оголосив про те, що призначає двох своїх ієрархів екзархами в Україні. Про це повідомляється на офіційній сторінці у Facebook.

«У межах підготовки дарування автокефалії Православній Церкві в Україні, Вселенський Патріархат призначає своїми екзархами в Києві архієпископа Памфілійського Даниїла (Сполучені Штати Америки) та єпископа Едмонтонського Іларіона (Канада)», – йдеться у повідомленні Головного Секретаріату Святого і Священного Синоду.

Обидва ієрархи представляють Українську Православну Церкву, підпорядковану Константинопольському Патріархату в США та у Канаді.

Архієпископ Даниїл (Володимир Зелінський) – правлячий єпископ Західної єпархії Української Православної Церкви у США, уродженець міста Бучач Тернопільської області. Тут він закінчив середню школу, поступивши у семінарію Івано-Франківська у вересні 1993 року.

У 1996 році Володимир емігрував до США, продовживши освіту в Католицькому університеті Америки, а також у Домініканському домі досліджень у Вашингтоні, округ Колумбія.

У 2002 році вже диякон Володимир був пострижений у священика-монаха з ім’ям Даниїл у штаті Флорида. Після того він був призначений редактором, пізніше головним редактором офіційного видання Української Православної Церкви у США, дотепер залишаючись на цій посаді та суміщаючи її з управлінням веб-сайту УПЦ в США. З 2007 року – доктор богословських наук.

Заступник голови Архієрейського Собору УПЦ США, очолює Консисторію цієї Церкви.

Іларіон (Роман Рудник) – єпископ Едмонтона та Західної єпархії УПЦ в Канаді в юрисдикції Вселенського Патріархату.

Народився у 1972 році у Львові, отримав там середню освіту. У 1992 році закінчив Київську духовну семінарію, продовжив освіту в Греції, закінчив богословський факультет Університету Аристотеля у 1997 році.

Пострижений у монахи з ім’ям Іларіон у 1997 році; продовжив освіту, захистивши  дисертацію на тему «Канонічний зв’язок Київської митрополії зі Вселенською Патріархією до 1240 року», володіє ступенем магістра канонічного права.

Вивчав англійську мову в Університеті штату Іллінойс, у жовтні 2002 року його призначили на новий приход у Порту (Португалія). Знесений у сан архімандрита у 2004. З 2005 року – єпископ-помічник митрополита Іспанії та Португалії Єпіфанія, рукоположений в архієреї у Стамбулі.

Переведений до Канади з 2007 року. У 2008 році обраний єпархіальним єпископом Едмонтона та Західної єпархії.

Попередній запис
Духовенство УАПЦ звернулось до влади з проханням допомогти отримати землю у Чернівцях
Наступний запис
Заява ВЗЦЗ УПЦ у зв’язку з призначенням Константинопольським Патріархатом екзархів в Київ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее