1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Володимир Зеленський підписав указ про заходи протидії рейдерству

Володимир Зеленський підписав указ про заходи протидії рейдерству

22 липня 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ «Про заходи з протидії рейдерству». Документ містить набір інструментів, які будуть найближчим часом впроваджені для належного захисту власників бізнесу і протидії позбавлення їх майнових прав. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Питання рейдерства стало одним з найбільш болючих для бізнесу, – зазначив заступник керівника Офісу Президента Олексій Гончарук. – За різними оцінками, протягом останніх шести років відбулося понад три тисячі захоплень. Зазвичай це зміна власника через підробку документів, через реєстраторів, яких не існує, або “дірки” в реєстрі. Схеми різні, а суть одна. Сьогоднішнє рішення – це реальний крок, щоб покласти цьому край».

Гончарук повідомив, що указ, серед іншого, передбачає розробку і прийняття найближчим часом законопроекту «для усунення прогалин в законодавстві, що дозволяють рейдерам знищувати бізнес і відбирати нерухомість». Зокрема, документом пропонується внести зміни в програмне забезпечення державних реєстрів, що істотно зменшить ризики і частоту рейдерства.

Серед ключових технологічних змін – автоматичний моніторинг ризикових транзакцій з наступним підтвердженням/зупинкою реєстраційних дій, створення бек-офісу, який буде переглядати транзакції з підвищеним ризиком, фото- і відеофіксація учасників транзакцій; введення додаткового підтвердження здійснення реєстраційних операцій (наприклад, SMS-пароль або MobileID) і додаткової авторизації учасників транзакції (наприклад, ЕЦП).

Всі ці зміни, на думку представників Офісу Президента, допоможуть підприємцям вести бізнес безпечно і мінімізувати ризики рейдерства в Україні.

У свою чергу, в УПЦ висловили надію, що даний указ допоможе зупинити і хвилю церковного рейдерства.

«Дуже добре, може і в церковній сфері теж рейдерство зупиниться, від якого так страждає наша Українська Православна Церква, у якої рейдерським способом відбирають храми», – написав спікер УПЦ протоієрей Миколай Данилевич на своїй сторінці у Facebook.

Попередній запис
Предстоятель УПЦ: Людина в ПЦУ хоче змусити Бога виконувати свою волю
Наступний запис
«Церковне будівництво Порошенка завершилося спробою знищити УПЦ КП», – Київський патріархат

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее