1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Волинські єпископи – главі ОДА: Наші храми захоплюють

Волинські єпископи – главі ОДА: Наші храми захоплюють

Митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир (Мельник) та єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл (Крикота) офіційно звернулися до голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка з приводу ситуації, яка виникла у зв’язку з утворенням нової церковної структури – ПЦУ, повідомляє прес-служба Волинської єпархії.

Причиною звернення став цілий ряд конфліктів між так званими активістами, які під модними нині гаслами намагаються захопити майно, що належить канонічній Українській Православній Церкві та релігійними громадами храмів УПЦ, які захищають своє конституційне право на свободу совісті та релігії.

Відзначається, що останнім часом тільки на території Волинської області були незаконно відібрані храми в населених пунктах: Берестечко, Берестяне, Бобичі, Голишев, Дива, Красноволя, Кримне, Кутрів, Кульчин, Кропивщина, Лучиці, Нічогівка, Положеве, Радомишль, Садів, Тельчі, Тополище, і ця тенденція невпинно зростає.

«Протягом багатьох років канонічна Українська Православна Церква покірливо виконує свою місію, допомагаючи українцям знайти шлях до Бога, закликаючи їх любити один одного і свою Батьківщину, бути терпимими, допомагати ближньому – йдеться у зверненні. – Але останніми місяцями ситуація в Україні склалася таким чином, що виконання цієї місії все частіше пов’язане з ризиком не тільки для священнослужителів, які покірно виносять всі випробування і виклики долі, але і для звичайних прихожан Української Православної Церкви».

Архієреї УПЦ звертають увагу на те, що місцева влада втручається у внутрішні справи релігійних громад. Найчастіше порушується закон № 4128-д, згідно з яким рішення про зміну юрисдикції приймається виключно членами релігійної громади, а не територіальної. Напади на храми, священнослужителів і вірян Української Православної Церкви носять масовий характер і порушують права на свободу світогляду і віросповідання, гарантованих статтею 35 Конституції України.

Попередній запис
Віряни села Кунін спростували фейк про перехід в ПЦУ
Наступний запис
Віруючі села Доротище: справжня позиція висловлена в храмі, а не в клубі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее