1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Влада та поліція віддають храм УПЦ у волинському селі Сусваль представникам ПЦУ

Влада та поліція віддають храм УПЦ у волинському селі Сусваль представникам ПЦУ

21-го лютого у селі Овадне Володимир-Волинського району Волинської області збирали круглий стіл за участі представників УПЦ та ПЦУ, влади та правоохоронців. На зібранні обговорювали конфлікт за храм УПЦ у селі Оваднівської ОТГ Сусваль. Про це повідомив Буг.

Повідомляється, що були присутні заступник голови Волинської ОДА Анатолій Костик, начальник ГУНП у Волинській області Петро Шпига та голова Оваднівської ОТГ Сергій Панасевич. Також були присутні працівники інших правоохоронних структур області, юристи, священики ПЦУ та УПЦ, серед яких настоятель громади УПЦ у Сусвалі Богдан Гнатюк та очільник претендентів на храм від ПЦУ Сергій Місан.

Рішення 2,5-годинної зустрічі озвучив людям заступник голови Волинської ОДА Анатолій Костик.

Отож, згідно наявних документів, храм має право використовувати для проведення богослужінь громада ПЦУ. Громада УПЦ може через суд може добиватися свого права проводити богослужіння у храмі.

На наступному тижні опис речей в храмі проведе новостворена обласна комісія, за участі представника ПЦУ і УПЦ від Сусваля. Особисті речі настоятель громади УПЦ Богдан Гнатюк має право забрати.

Храм для богослужінь, які вестиме «священик» ПЦУ, настоятель громади ПЦУ в Сусвалі Сергій Місан, відкриють 29-го лютого.

Нагадаємо, храм УПЦ у Сусвалі незаконно перереєстрували на користь нової організації ПЦУ весною 2019 року. Відтоді громада УПЦ відстоює свої права на майно та статус юридичної особи в судах, тоді як актив ПЦУ постійно влаштовував провокації та навіть зламував замки на храмових дверях.

Попередній запис
Єрусалимський патріархат близький до рішення юрисдикційної суперечки з Антіохійською церквою
Наступний запис
Синод Болгарської Церкви вирішив не відправляти делегацію в Амман

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее