1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Влада пішла шляхом ескалації конфлікту, щоб сформувати громадську базу підтримки антицерковних законів, – аналітик

Влада пішла шляхом ескалації конфлікту, щоб сформувати громадську базу підтримки антицерковних законів, – аналітик

Кримінальна справа проти Запорізької єпархії УПЦ – політичне замовлення, – вважає керівник аналітичного центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов. Про це пише СПЖ.

«Очевидно, що тут виконується замовлення на загострення ситуації навколо УПЦ, – сказав Андрій Золотарьов. – Замовлення на формування громадської бази підтримки антицерковних законопроектів. Тому що ті законопроекти, які ми побачили в 2017 році в Раді, не викликали ентузіазму, в силу їх ідіотизму і абсолютно очевидних негативних наслідків для країни. І тоді пішли іншим шляхом – шляхом створення ескалації, конфліктних ситуацій і їх розкрутки, формуючи таким чином громадську думку. Влада буде як і раніше проводити деструктивну гуманітарну політику, побудовану на ідеології націоналізму, який виключає будь-який конструктивний діалог. Влада буде прагнути до етнічної, культурної та релігійної уніфікації країни».

Нагадаємо, що 11 січня нового року прокуратура Запорізької області порушила кримінальну справу, звинувачуючи представників місцевої єпархії УПЦ в діях, спрямованих на розпалювання релігійної ворожнечі і ненависті.

Такими діями прокуратура вважає «вибірковий підхід до здійснення релігійних обрядів» і «надання переваги тим особам, які проходили обряд хрещення саме в УПЦ-МП», що нібито ображає почуття інших громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями.

Попередній запис
У Кривому Розі обікрали храм УПЦ
Наступний запис
«Патріарх Кирил буде представляти Україну в Кремлі і мирити наших розкольників» – архімандрит Кирил (Говорун)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее