1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Влада готує масштабне захоплення громад УПЦ, – Піховшек

Влада готує масштабне захоплення громад УПЦ, – Піховшек

Влада України готує або буде як мінімум підтримувати масштабну хвилю захоплень громад УПЦ. Про це 7 жовтня заявив в ефірі програми «Суб’єктивні підсумки» політолог В’ячеслав Піховшек, коментуючи заяви представника Мінкульту Андрія Юраша про те, що до нової церковної структури нібито перейде більше половини громад УПЦ, повідомляє  СПЖ.

Зі слів Піховшека, з 2014 року під юрисдикцію Київського патріархату не перейшло добровільно й одного відсотка громад УПЦ, незважаючи на пропаганду та «тотальний інформаційний та адміністративний тиск». Щодо приходів, у котрих УПЦ КП привласнила храми, в абсолютній більшості з них громади УПЦ вціліли та навіть відбудувались заново.

«Виходячи з таких реалій, можна дійти одного вкрай сумного висновку: складається враження, що влада готує або буде підтримувати масштабну хвилю захоплень громад УПЦ, – заявив політолог. – Це моє припущення лежить на поверхні. А як інакше можна забезпечити перехід більш ніж 50% громад канонічної Церкви в іншу структуру, якщо за всі ці роки таких переходів було менше 1%? Відповідь проста – лише силоміць. Інакше забезпечити такі показники просто нереально».

Попередній запис
Зоря заявив, що Вселенський Патріарх не хоче ініціювати всеправославне обговорення питання автокефалії
Наступний запис
Розпочався Синод Вселенського Патріархату: порядок денний не оголошувався

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее