1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Використовувати Церкву заради своєї вигоди цинічно, – Митрополит Онуфрій

Використовувати Церкву заради своєї вигоди цинічно, – Митрополит Онуфрій

Главою Церкви є Христос, і жодна людина не може замінити Бога. Про це розповів Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій в інтерв’ю Синодальному інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ.

«Використання Церкви заради задоволення власних корисливих цілей є справжнім цинізмом, – зазначив Владика Онуфрій. – Ні до чого хорошого це не призводить. Згадаймо житіє пророка Божого Іллі, коли Ізраїльське царство розділилося на дві частини через політику царя Ровоама – спадкоємця Соломона. У Ровоама залишилися тільки коліно Іуди і частина коліна Веніамінова. Решта десять колін створили Північно-Ізраїльське царство, жителі якого продовжували відвідувати Єрусалимський храм. Тоді новообраний цар Північно-Ізраїльського царства Ієровоам I вирішив ввести іншу релігію, тобто “свою церкву”, як прийнято говорити нині. Він так і зробив: поставив у своєму царстві ідолів, почав їм поклонятися і змушувати інших робити це. Ізраїль впав у язичництво, і до нього був посланий пророк Ілля. Але люди його не слухали і за це вони отримали заслужене покарання – засуху, яка тривала три з половиною роки. Після цього Ілля викриває всіх язичницьких жерців і лжевчителів. За його молитвам Бог дає дощ і весь народ сповідує справжню віру».

«Церква «моя» не буває, – продовжив Митрополит Онуфрій. – Вона створена Самим Господом і є Його Тілом. Христос – Глава Церкви, а ми – всього лише її частини. Жодна людина не може замінити Бога. Тому нам усім треба запам’ятати просту істину: до Церкви можна увійти, з неї можна вийти, але створити – неможливо, інакше це вже буде інша церква, не Христова. Якщо хтось хоче жити добре і отримати Боже благословення, то треба Церкву не розривати, а самому приліпитися до Церкви через гарячу віру й благочестиве життя».

Попередній запис
В РПЦ заявили, що «стенограми» переговорів між Патріархами у Стамбулі – фейк
Наступний запис
У Києво-Печерській лаврі попросили не розповсюджувати фейк про захоплення святині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее