1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Визнання по-грецьки: Шостацького та Драбинка не допустили до служіння літургії в Греції

Визнання по-грецьки: Шостацького та Драбинка не допустили до служіння літургії в Греції

Колишнім митрополитам УПЦ, а нині «ієрархам» ПЦУ Симеону Шостацькому та Олександру Драбинкові, котрі перебувають, згідно з їхніми анонсами, у «першому великому паломництві до Греції після визнання ПЦУ Елладською Православною Церквою», не вдається звершити Літургії у жодному з храмів Грецької Церкви вже другий день поспіль. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Самі представники ПЦУ анонсували, що у день пам’яті святителя Нектарія Егінського (за новим стилем) планувалося спільне богослужіння на острові Егіна. Судячи з публікацій у соціальних мережах, програма відвідин Греції була повністю змінена. На Егіну представники ПЦУ так і не поїхали.

Напередодні з`явилась інформація, що митрополит Ідрський, Спетський і Егінський Єфрем попросив керівництво ПЦУ утриматись від паломництва в його єпархію. Зазначалося, що позиція митрополита Єфрема зумовлена  тим, що «серед духовенства його митрополії вкрай неоднозначне ставлення до ПЦУ, і він відчуває відповідальність за можливий розкол. Він хоче, щоб монастир святого Нектарія залишався доступним для всіх православних, чому може перешкодити факт співслужіння з представниками ПЦУ».

Нагадаємо, повідомляється, що аналогічна ситуація зі спільними богослужіннями сталася і в Патрах.

У зв’язку з протестами місцевого духовенства і змінами у графіку паломництва делегація поїхала в монастир Благовіщення Пресвятої Богородиці у Неа-Макрі. Але й там на Драбинка та Шостацького очікував сюрприз — у недільний день представникам ПЦУ не дозволили служити Літургію, і колишні митрополити під час богослужіння обмежилися перебуванням у храмі з іншими мирянами без звершення священнодій.

Попередній запис
Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив богослужіння в лаврі в співслужінні польського ієрарха
Наступний запис
У конфлікті Фанару та РПЦ претензії сторін зовсім нерівноцінні, – соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее