1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Взаємні звинувачення очільників ПЦУ та УПЦ КП триватимуть, – експерт

Взаємні звинувачення очільників ПЦУ та УПЦ КП триватимуть, – експерт

Лідер ПЦУ Епіфаній Думенко і «почесний патріарх» Філарет Денисенко продовжать взаємні звинувачення, і це призупинить розвиток Православної Церкви України. Проблема ПЦУ у тому, що це політичний проект, і тому з’ясування відносин між главами розкольницьких організацій продовжиться, зазначив політолог Кирило Молчанов в коментарі виданню Голос.ua.

“Найближчим часом продовжиться “бодання” між Філаретом і Епіфанієм через те, що проект ПЦУ виявився політичним, – пояснив політолог. – В результаті скоротилася кількість парафій, і проект перестав розвиватися. В цілому це більше антиросійський проект, ніж спроба організувати помісну Церкву в Україні».

У найближчій перспективі влада так само не втручатиметься у справи Церкви і не буде тиснути на Денисенка, а в ПЦУ чекатимуть, коли глава УПЦ КП піде з життя.

«Зараз же ПЦУ є напівканічною і невизнаною, розділеною на ПЦУ і УПЦ КП, – нагадав Молчанов. – Якщо Епіфаній буде підкорятися Вселенському патріархату, то Томос забирати не будуть. Якщо буде гнути свою лінію, як Філарет, то не виключаю, що Україну можуть налякати позбавленням Томосу».

Нагадаємо, Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денисова звернеться до причетних міністерств за роз’ясненням, як само був ліквідований Київський патріархат.

Попередній запис
Уповноважений ВРУ з прав людини звернеться до Мін’юсту й Мінкульту щодо ліквідації УПЦ КП
Наступний запис
Кіровоградська ОДА перереєструвала дві громади УПЦ без відома віруючих

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее