1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Взаємна «розписка» Петра Порошенка та Патріарха Варфоломія – свідчення, що вони не вірять одне одному, – ієрарх УПЦ

Взаємна «розписка» Петра Порошенка та Патріарха Варфоломія – свідчення, що вони не вірять одне одному, – ієрарх УПЦ

Договір, підписаний Петром Порошенком та Патріархом Варфоломієм, свідчить, що між ними немає ніякої довіри, вважає архієпископ Климент (Вечеря). Угода «Про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським Константинопольським Патріархатом» не має жодного значення з точки зору церковних канонів, заявив РІА «Новости» голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент (Вечеря).

«Ця угода свідчить про те, що між ними немає ніякої довіри. Незважаючи на різні заяви, вони одне одному не довіряють, тому придумують різні підписи для того, щоб отримати те, до чого прагнуть. Цей документ не має жодного значення з точки зору церковних канонів і з точки зору світського права», – пояснив владика.

Нагадаємо, угоду «Про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським Константинопольським Патріархатом» Президент України Петро Порошенко та Константинопольський Патріарх Варфоломій підписали за підсумками зустрічі у Стамбулі 3 листопада. Прес-служба Президента повідомила, що угодо про співпрацю між Україною та Константинополем є угодою про створення незалежної української Церкви. Текст документу поки не опублікував ані Київ, ані Константинополь.

Попередній запис
Чорноморець не бачить причин, чому б Філарету не очолити ЄПЦ
Наступний запис
У Птичі УПЦ КП вважає, що суди вже не потрібні, – сюжет Deutsche Welle

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее