1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ватикан дотепер мовчить з приводу ситуації з білоруським ієрархом, – публіцист

Ватикан дотепер мовчить з приводу ситуації з білоруським ієрархом, – публіцист

Дуже цікава ситуація з Кондрусевичем. Усі вагомі католицькі ЗМІ пишуть про те, що Кондрусевича не пустили в Білорусь, вказують слова Лукашенка про те, що не можна змішувати релігію та політику, деякі вказують слова Лукашенка, що Кондрусевич міг отримувати певні завдання у Польщі, і що справа зовсім не втому, чи є Кондрусевич главою католиків, православних або мусульман.

Потім вони наводять коментар Кондрусевича, котрий ніяк не згадує теми звинувачень і просто просить помолитись, щоб він повернувся у Білорусь. І крапка.

Немає жодної реакції Ватикану. Взагалі. Навіть на офіційному сайті. Немає оцінок ситуації і на значимих католицьких сайтах. Хоча йдеться про нунція Ватикану – офіційного папського представника з дипломатичним статусом. Немає ані протесту, ані заперечення його провини тощо. Мені одному це здається дивним?

Коли справа стосується скандалів навіть з рядовими дипломатами, країни, як правило, реагують того ж дня, роблячи заяви для ЗМІ щодо ситуації, оскільки йдеться про представника держави. У даному випадку – представника держави Ватикан. Звісно, може, готується заява і сьогодні ми її почуємо, але навіть таке затягування із коментарем виглядає дивним.

Я не уявляю такої ситуації, що, скажімо, посла якоїсь країни не пустили в країну перебування, звинуватили у роботі на треті країни, котрі зацікавлені у розпалюванні конфлікту, а при цьому країна, котру представляє даний дипломат, мовчить і не висловлюється з цього приводу – ані ноти протесту, ані коментарів з приводу звинувачень. Взагалі нічого.

Виглядає саме так, що Білорусь має факти роботи Кондрусевича на польську владу, але це не стали оприлюднювати, а направили дипломатичною поштою у Ватикан у сподіванні на те, що Ватикан сам розбереться з поляком Кондрусевичем, під керівництвом котрого білоруські католики зайняли активну протестну позицію, керовану з Польщі та інших країн. Тому Білорусь і не публікує зараз деталей по справі Кондрусевича, а лише жирно натякає на його роль, а Ватикан не заперечує і не виправдовує, хоча йдеться про гучний скандал, що напряму стосується папського представника.

Олександр Вознесенський, facebook

Попередній запис
В ЄСПЛ не побачили підстав втручатись у ситуацію з храмами ПЦУ в Криму
Наступний запис
За Кондрусевича вступились у Держдепартаменті США

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее