1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ватикан: Відносини між США та Святим Престолом – «міцні та надійні»

Ватикан: Відносини між США та Святим Престолом – «міцні та надійні»

17 липня 2019 року, під час візиту до Вашингтону, міністр закордонних справ Ватикану архієпископ Пол Галлахер заявив, що відносини між Сполученими Штатами та Святим Престолом є «міцними та надійними». Про це повідомляє СПЖ з посиланням на видання Crux Now.

 

Зокрема, повідомляється, що у Центрі дипломатії США відкрилась виставка, присвячена 35-річчю офіційного встановлення дипломатичних стосунків між США та Ватиканом.

 

Посол США у Ватикані Калліста Гінгріч, котра відкрила церемонію, сказала, що відносини між урядом Америки та Святим Престолом були «одними з найбільш важливих у дипломатичному партнерстві в історії».

 

Гінгріч охарактеризувала ці стосунки як «зв’язок, котрий існував з моменту заснування нашої нації». З її слів, сьогодні співпраця США та Ватикану – це «глобальне партнерство, що ґрунтується на спільних цінностях, взаємній повазі та моральному лідерстві».

 

Також посол США у Ватикані назвала чотири основні області партнерства: «захист прав людини, захист релігійної свободи, посередництво у конфліктах і надання гуманітарної допомоги» у всьому світі.

 

В свою чергу, архієпископ Пол Галлахер зазначив, що задовго до встановлення офіційних зв’язків президенти США регулярно консультувались та відвідували Рим.

 

Колишній посол США у Ватикані Джим Ніколсон наголосив, що для того, щоб переконатись в ефективності співпраці між США та Ватиканом, достатньо згадати розвал СРСР.

Крім того, один із присутніх, глава організації «Лицарі Колумба» Карл Андерсон, заявив, що «Сполучені Штати у своїх кращих проявах є моральним лідером, а Святий Престол має великий дипломатичний досвід у всіх країнах світу. Вони дають перспективу, котра за багатьох обставин є унікальною».

Попередній запис
Архієпископ Климент про День Хрещення Русі: це унікальне свято, яке знову об’єднає в молитві тисячі українців
Наступний запис
Архієрей УПЦ взяв участь у святкуваннях на честь Турковицької ікони Божої Матері у Польщі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее