1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Варфоломій увійде в унію з католиками, а потім Ватикан буде ростити в Україні релігійних фанатиків, – експерт

Варфоломій увійде в унію з католиками, а потім Ватикан буде ростити в Україні релігійних фанатиків, – експерт

Автокефалія православ’я в Україні під егідою Константинополя потрібна для того, щоб Варфоломій міг увійти в унію з Ватиканом, передавши під начало папи Римського українську «православну церкву». Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив релігійний аналітик Олександр Вознесенський, повідомляє «Фраза.ЮА».

«КонстП (Константинопольський Патріархат – ред.) увірвався в Україну. Розповідаючи байки про те, що він дуже хоче незалежності української церкви, він одразу ж почав вимагати в УПЦ КП та УАПЦ якихось кафедральних соборів. Зійшлися поки що на Андріївському храмі, котрий хочуть забрати в УАПЦ», – написав експерт.

«Навіщо Константинополь зробив цей провокаційний крок, котрий напружив усіх православних вірян у всьому світі?.. Константинополь швидкими кроками йде в унію з Ватиканом, і Варфоломій цього особливо не приховує. Але сам по собі КонстП не потрібний Ватикану навіть даром, оскільки користі мало, а виття стоятиме до хмар. Але зовсім інша справа, якщо Фанар приведе за собою в унію багатомільйонну Україну. За таке придане Ватикан готовий буде пробачити все моральне каліцтво нареченої й одразу відгуляти гучне весілля. Саме тому всю цю маячню з просуванням теми автокефалії проштовхували саме люди з середовища УГКЦ. Тому Варфоломій, безумовно, поводиться як відморозок, однак це навіть не третина тієї прірви, у котру кидають вірян України, і справа навряд чи завершиться без крупного кровопролиття. Власне, це одна з задач Ватикану: створити в Україні місце для вирощування релігійних фанатиків, котрі будуть готові вбивати й умирати за віру, щоб потім експортувати це в інші країни для зміни неугодних урядів», – вважає аналітик.

При цьому Вознесенський впевнений: «Не можна поєднати непоєднане. УАПЦ та УПЦ КП не об’єднаються ніколи і ні за що. І все це з тієї простої причини, що рівень «християнської любові» в цих розкольницьких структурах так зашкалює, що вони при думці одного про одного рефлекторно скрегочуть зубами. Тобто ніякої «єдиної церкви» не буде».

Попередній запис
Заяви про підтримку проекту ЄПЦ в Українській Православній Церкві – брехня та фальсифікації, – ієрарх УПЦ
Наступний запис
Гра престолів: Москва та Константинополь – «Папський Патріархат» (5 частина)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее