1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Варфоломій не приїде на Собор в Україну

Варфоломій не приїде на Собор в Україну

Константинопольський Патріарх Варфоломій не буде особисто присутнім на об’єднавчому Соборі, заявив радник Президента України Ростислав Павленко. Натомість участь в об’єднавчому Соборі візьме представник Константинопольського Патріарха, передає СПЖ з посиланням на РІА «Новости».

«Швидше за все, буде хтось із його представників», – сказав Павленко, відповідаючи на питання журналістів, чи буде на Соборі Патріарх Варфоломій.

При цьому він відмовився назвати дату проведення Собору. «Зараз все залежить від того, наскільки швидко українські єпископи прийдуть до згоди щодо того, як цей Собор буде проводитися», – зауважив Павленко.

Як повідомлялось раніше, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) пояснив, що існує лист Фанару, відправлений в УПЦ КП і УАПЦ, згідно з яким у виборах не можуть брати участі ні Філарет, ні Макарій. Тому заяви ієрархів Фанару про те, що долю об’єднавчого Собору повинен вирішити Константинополь, базується саме на цьому. Ієрарх додав, що зібрання об’єднавчого Собору – це одна з умов отримання Томосу: без цих зборів незрозуміло, кому видавати документ.

Попередній запис
Амбіції Константинополя ведуть до руйнації соборного начала у Церкві
Наступний запис
Від початку перемовини по Томосу велися від Адміністрації Президента, – УАПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.