1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Варфоломій запізнився з забороною для настоятеля приходу в Італії, що пішов від Фанару

Варфоломій запізнився з забороною для настоятеля приходу в Італії, що пішов від Фанару

Громада храму Різдва Христова та Миколая Чудотворця у Флоренції одноголосно проголосувала за новий статут після переходу до юрисдикції Руської Православної Церкви Закордоном, заборона кліриків храму від Фанару «не має канонічної сили». Про це «Інтерфаксу» повідомив 4 листопада настоятель храму протоієрей Георгій Блатинський.

«Тепер ми живемо за законами, випрацюваними для приходів на Всеросійському Помісному Соборі 1917-1918 років, – розповів отець Георгій. – Замість записаного у попередньому статуті священноначалія екзархзату Вселенського Патріархату, котрий пішов у розкол 11 жовтня, ставиться священноначаліє Руськ Православної Церкви Закордоном».

Після недільної літургії на честь Казанської ікони Божої Матері у флорентійському храмі зачитали вітання місцевого правлячого архієрея – єпископа Ричмондського та Західноєвропейського Іринея.

«Ми вітаємо вас з відкритими обіймами і в цей важкий час шлемо вам наші молитви та любов», – йдеться у посланні, а також наголошується, що рішення Константинополля про заборону духовенства флорентійського храму не має канонічної сили».

«Вони під жодною забороною не перебувають: навпаки, тепер вони всіляко готові служити без страху, без вагань – у славу Божу і заради спасіння всіх ваших душ», – написав єпископ Іриней, додавши, що з нетерпінням чекає на можливість відвідати приход у Флоренції. У подарунок громаді архієрей передав антимінс для богослужінь.

Попередній запис
Митрополит Вінницький та Барський Симеон дав дивну відповідь на пряме запитання про його наміри претендувати на престол в ЄПЦ
Наступний запис
Парубій впевнений, що об’єднавчий Собор проведуть до кінця листопада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее