1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Варфоломій заговорив за «методичками» ЄПЦ?

Варфоломій заговорив за «методичками» ЄПЦ?

Константинопольський Патріарх Варфоломій заявив, що своїми рішеннями (легалізація розкольників з УПЦ КП та УАПЦ та відновлення у Києві митрополії Фанару, – ред.) він діє в інтересах українців. Предстоятель Константинопольської Церкви не розуміє, чому «всі народи» мають право на автокефалію, а український – ні.

«Чому решта всіх народів мають право на автокефалію, а 45-50-мільйонний український народ не має цього права? Це несправедливо», – передає його слова СПЖ з посиланням на сайт Orthodoxia.info, на котрому останнім часом з’являється чимало малограмотних матеріалів, що сильно нагадують прокламації прихильників ЄПЦ.

На думку Патріарха, питання церковної незалежності в Україні виникло на початку 90-х років. Як відмом, саме тоді «легалізованого» нині Філарета Денисенка піддали анафемі, і з цим рішенням погодились всі Помісні Православні Церкви, у тому числі й Константинополь.

Предстоятель Константинопольської Церкви додав, що українці мають право на автокефалію, «як і всі балканські народи», котрі певний час перебували у прямій юрисдикції Фанару.

Нагадаємо, у вересні 2018 року Синод Константинопольської Церкви поки що відмовився визнавати Македонську церкву на Балканському півострові, якщо у її назві буде міститись слово «Македонська».

Попередній запис
Влада намагається використати віру людей як розмінну монету, – митрополит Антоній (Паканич)
Наступний запис
Румунська Православна Церква виступила за збереження віри та закликала Константинополь та Москву до діалогу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее