1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Білоруські розкольники заявили що, після створення ЄПЦ в Україні, Фанар повинен визнати і їх

Білоруські розкольники заявили що, після створення ЄПЦ в Україні, Фанар повинен визнати і їх

Білоруська автокефальна православна церква (БАПЦ) підтримує рішення Константинопольського Патріархату втрутитися у церковну ситуацію в Україні. Про це розповів глава невизнаної БАПЦ, архієпископ Святослав (Логін) у коментарі «Радыё Свабода».

«Наша мета – також легалізуватися у Білорусі та офіційно отримати статус автокефалії. Історично ми маємо багатовікову православну традицію. Минулого століття наша церква робила реальні кроки для того, щоб отримати автокефалію, і щоб її визнали», –  заявив він, додавши, що вважає «українську церкву рідною», того що православ’я у Білорусі почалося зі «знищеної московською церквою» Київської митрополії.

«І донині Москва робить усе, щоб українська та білоруська церкви не отримали автокефалії», – розповів архієпископ.

Він додав, що українська церква йшла до автокефалії майже останніх 30 років, та пожалівся, що у Білорусі отримання автокефалії при існуючій владі майже неможливе.

«Якщо визнають українську церкву, то наступні кроки мають бути і щодо білоруської церкви. Це дає нам приклад і показує, що ситуація розвивається згідно з канонами. Те, що Білорусь як православна держава не має свого незалежного першоієрарха, – це порушення канонів і порушення історичності нашої білоруської церкви; ми маємо всі канонічні підстави для того, щоб церква в Білорусі мала незалежність і право оголошувати автокефалію», – заявив він.    

Попередній запис
Зоря припускає, що розірвати стосунки зі Вселенським Патріархатом РПЦ може ненадовго
Наступний запис
У Стрийській єпархії УГКЦ нетверезі парафіяни побили священика

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее