1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Бурджанадзе закликала Грузію не визнавати автокефалію «нової церкви» України

Бурджанадзе закликала Грузію не визнавати автокефалію «нової церкви» України

Екс-спікер парламенту Грузії, опозиційна політик Ніно Бурджанадзе 9 січня на брифінгу заявила, що визнання «нової церкви» України буде згубним рішенням для країни. Дані дії можуть спровокувати визнання незалежності Абхазької церкви, наводить заяву політика «Інтерфакс».

«Це дуже важлива тема не лише для Церкви, а й для майбутнього Грузії. Я не здивована обережністю Патріархії, котра нині максимально уважно ставиться до цього питання, чого не можу сказати про грузинських експертів та політиків», – заявила Бурджанадзе.

Для громадян Грузії найважливішими мають бути інтереси країни, а не інтереси українського народу, «незважаючи на тісну дружбу з ним», – уточнила вона.

«Звертаюсь до тих політиків та експертів, котрі закликають Грузинську Церкву прийняти автокефалію України… Ви не розумієте, які можуть бути наслідки ваших слів, це буде згубно для Грузії», – заявила Бурджанадзе.

«Впевнена, що Патріархія Грузії продовжить обережні дії у питанні визнання автокефалії української церкви, котра, за заявами багатьох знавців релігії та теологів, не така вже однозначна, як стверджує пропаганда. Треба виходити з власних інтересів, а не з американських чи західних інтересів», – переконує Ніно Бурджанадзе.  

Попередній запис
Грузинський митрополит: Ми не повинні поспішати визнавати автокефалію ПЦУ
Наступний запис
Кажуть, Нєвзоров був раніше непоганим журналістом…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее