1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Братське зібрання, а не всеправославний собор, – митрополит Іларіон про Амман

Братське зібрання, а не всеправославний собор, – митрополит Іларіон про Амман

Зустріч в Аммані наступного тижня, котру ініціює Єрусалимський патріарх Феофіл, є братською нарадою, а не всеправославним зібранням. На цьому наголосив голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополит Іларіон (Алфєєв), повідомляє orthodoxtimes з посиланням на РІА «Новости».

Нагадаємо, зібрання в Йорданії, на яке патріарх Феофіл запросив глав інших Помісних Церков, відбудеться 26 лютого. Учасники обсудять кризу у православ’ї, що виникла через утворення з розкольницьких угрупувань в Україні ПЦУ.

Як наголошує митрополит Іларіон, це відбулось через пряме політичне втручання іноземних сил, як і наступне визнання схизматиків Церквами Греції та Олександрії. «Ми знаємо, що здійснюється тиск на священиків, зацікавлених зібранням в Аммані. Відмова Архієпископа Афінського взяти участь не можна розцінювати інакше, оскільки він заявив про своє рішення одразу після зустрічі з Послом Сполучених Штатів», – зазначає митрополит РПЦ.

Також глава ВЗЦЗ РПЦ вважає, що зустріч в Аммані покладе початок конструктивному обговоренню проблем Православної Церкви.

Попередній запис
Клірику ПЦУ, котрий підбурював людей у Нових Санжарах, «влетіло» від Епіфанія
Наступний запис
Митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив ієрарху Болгарської Церкви в Софії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее