1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Болгарський архієрей: З Митрополитом Онуфрієм Церква збереже єдність

Болгарський архієрей: З Митрополитом Онуфрієм Церква збереже єдність

Архієрей Болгарської Православної Церкви митрополит Старозагорський Кіпріан (Казанджієв) висловив підтримку Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та Українській Православній Церкві. Владика вважає, що з таким Предстоятелем УПЦ буде єдиною, Апостольською і Соборною.

Митрополит також розповів про те, чи готова Болгарська Православна Церква визнати ПЦУ.

«Священний Синод Болгарської Православної Церкви призначив комісію, яка буде займатися “українським питанням”, – передають його слова “Вести“. – З Божою допомогою суперечка буде вирішена в канонічному руслі. З радістю згадую, як я був в Україні, в Києво-Печерській лаврі з нагоди 1000-річчя Хрещення Русі. Тоді я був обраний делегатом за рішенням нашого Священного Синоду. Я бачив хресний хід – люди показали підтримку канонічної Православної Церкви. Дуже сподіваюся, що питання буде вирішуватися канонічним шляхом. Мене вразило слово і молитва Блаженнішого Митрополита Онуфрія – він був дуже зануреною в молитви і духовні питання людиною. Упевнений, що з подібним Предстоятелем Церква буде єдиною, Апостольською і Соборною».

Митрополит Кіпріан повідомив, що «Болгарія завжди була країною, яка любить православ’я і дружня до православних народів. Ми готові простягнути руку тим, хто потребує. Любов між людьми, більш того, православними народами, буде зміцнювати і нашу віру. І віримо, що УПЦ залишиться цілісною – Божою милістю і допущенням».

Попередній запис
Через ПЦУ віряни Чикаго не зможуть разом відзначити Торжество Православ’я
Наступний запис
Знов у куколі: Філарет одужав та з’явився на Синод ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее