1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Бойовики з газовими балончиками атакували богослужіння УПЦ в Товтрах

Бойовики з газовими балончиками атакували богослужіння УПЦ в Товтрах

6 червня 2019 року, у свято Вознесіння Господнього, в селі Товтри Заставнівського району Чернівецької області стався черговий конфлікт навколо Свято-Успенського храму.Церкву ще 18 травня захопили прихильники ПЦУ, повідомляє прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ.

Віряни УПЦ планували святкове богослужіння на території храму, але група молодиків, котрих прихильники ПЦУ запросили в село, щоб «охороняти» захоплений храм від православної громади, намагалася їм перешкодити. Представники правоохоронних органів, присутні на місці подій, ніяк не втрутилися в ситуацію.

«Настоятель під воротами храму почав служити Акафіст Вознесінню Господню, – повідомили в прес-службі єпархії. – Пізніше приїхав новий священик, нової релігійної організації, в яку примусово перевели громаду канонічної Церкви розпорядженням керівника області Михайла Павлюка. Оскільки не пускають в храм канонічного священнослужителя, громада вирішила не пускати і цього нового священика. На допомогу священика ПЦУ вибігли наймані бойовики з газовими балончиками, щоб його силою провести в храм».

В єпархії відзначили, що «тотальне беззаконня бойовиків і повна бездіяльність Національної поліції» переповнили чашу терпіння вірян: люди зняли ворота і зайшли на територію храму.

«Після того, біля трапезної, на храмовій території, о. Іоанн разом із громадою змогли почати богослужіння. Чернівецько-Буковинська єпархія жодним чином не спонукає і не виправдовує силові дії, в той же самий час знову і знову звертається до СБУ та Національної поліції встановити особи бойовиків, які незаконно діють та перешкоджають здійсненню релігійних обрядів настоятелю храму, о. Іоанну і є джерелом релігійного конфлікту в селі Товтри», – наголосили у єпархії і закликали допомогти у встановленні осіб бойовиків.

Попередній запис
У Дніпрі міський голова судиться з ієрархом ПЦУ
Наступний запис
Інтелігенція впрошує Філарета «не піддаватися впливу Кремля»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее