1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Богослов УГКЦ розкритикував главу своєї церкви за «милосердя заради грошей»

Богослов УГКЦ розкритикував главу своєї церкви за «милосердя заради грошей»

Викладач кафедри богослов’я Українського католицького університету у Львові священик Олег Гірник вважає, що глава УГКЦ Святослав Шевчук звершує справи милосердя заради грошей. Про це він написав у коментарях до повідомлення уніатського монаха Теодора Дутчака у Facebook, пише СПЖ.

Дутчак опублікував фото Святослава Шевчука в оточенні дітей і підписав його «Наш Патріарх у Чикаго. Простий і люблячий, як батько».

Читач сторінки монаха-уніата, греко-католицький богослов та викладач УКУ засумнівався у щирості почуттів глави своєї Церкви. «А блаженніший наші притулки відвідує? Чому картинка тільки з Чикаго, тому що діаспора буде давати бабло?», – поцікавився Гірник.

Інший користувач звернув увагу і на те, що глава УГКЦ не може називатись «Патріархом».

Критику Шевчука підтримав і львівський доктор Лев Чміль. Він згадав проблему окормлення Церквою пацієнтів і повідомив, що соціальному служінню більше уваги приділяють католики. У державних лікарнях, де людям   випадає найтяжче, Чміль майже не зустрічав представників УГКЦ. Зі слів медика, одна монахиня УГКЦ працює у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги на Топольній, де можуть водночас проходити лікування біля 1000 осіб, і те – рентген-лаборантом.

Гірник пояснив ситуацію тим, що його Церква займається бізнесом. Він наголосив, що люди потребують діяльного співчуття й допомоги, а не того, щоб сфотографуватись поруч з єпископом.

26 червня 2018 року голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ єпископ Йосип (Милян) повідомив, що греко-католики планують розвивати пастирське служіння за кордоном та співпрацюють у цьому питання з Міністерством закордонних справ України.

Попередній запис
Влада буде тиснути на УПЦ, тому що необхідно добитись її участі у проекті ЄПЦ, – політолог
Наступний запис
«Рука Кремля дрижала від похмілля»: журналіст роздивився на фото з-під Андріївської церкви пляшки з-під вина з корками

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее