1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Близько 250 тисяч осіб – віряни, духовенство, делегації Помісних Церков – взяли участь у Хресному ході з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі

Близько 250 тисяч осіб – віряни, духовенство, делегації Помісних Церков – взяли участь у Хресному ході з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі

27 липня 2018 року, напередодні свята Хрещення Русі, після звершеного на Володимирській горці молебню, відбувся Хресний хід з чудотворними святинями до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Процесію очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій разом з єпископатом і духовенством Помісних Православних Церков і Української Православної Церкви. Цього року у молитовній ході взяли участь не менше 250 тисяч православних вірян. Про це повідомляє Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Хода прямувала центральними вулицями столиці до обителі, де тривало всенічнебдіння. По дорозі до Лаври, біля поклінного хреста на вулиці Грушевського, Його Блаженство помолився за упокій душ тих, хто загинув у Києві в лютому 2014 р.

Протягом 27-28 липня у Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських Києво-Печерської Лаври були доступні для поклоніння великі святині, які супроводжували Хресний хід. Це мощі святого благовірного князя Володимира, священномученикаКлимента, єпископа Римського, великомученика Георгія Побідоносця, стопа святого апостола Андрія Первозванного, образ із часткою мощів апостола Андрія Первозваного, Зимненська ікона Божої Матері, ікони з часткою мощівсвященномученика Володимира, митрополита Київського, та преподобного Серафима Саровського.

Після завершення Хресного ходу в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбувся брифінг, під час котрого і була озвучена приблизна кількість учасників цієї події.

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній повідомив, що, за підрахунками організаторів, у ході взяли участь 250 тисяч чоловік. Це більше, ніж минулого разу, і це було відчутно візуально, бо вулиці Києва не могли вмістити всіх присутніх.

Попри численні перешкоди, віруючі з єпархій УПЦ дістались столиці та взяли участь у цій знаменній події. Також до Києва прибули делегації більшості Помісних Православних Церков, паломники з-за кордону.

Попередній запис
У Хмельницькій області влада обманом везе людей на “ходу” УПЦ КП
Наступний запис
Від 20 тисяч рублів до 200 гривень – як у свідомості ЗМІ варіювались суми плати за участь у Хресному ході

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее