1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Без мене главою ПЦУ став би не Епіфаній, а Симеон», – Філарет

«Без мене главою ПЦУ став би не Епіфаній, а Симеон», – Філарет

Колишній місцеблюститель Філарета Епіфаній Думенко ніколи б не став предстоятелем ПЦУ, якби не підтримка «патріарха». Про це Філарет розповів в інтерв’ю, жаліючись на зраду Епіфанія.

«Винен… винен… Я ніколи не думав, що він може бути зрадником, – сказав Філарет. – Я довіряв і Президенту Петрові Порошенку, бо – Президент. Як можна Президентові не довіряти! Треба довіряти Президентові, і я довіряв. А він ось таємно підписував із Вселенським Патріархом угоди, про які ми не знали. Так і митрополит Епіфаній… Довіряв йому».

Також Філарет вчергове заявив, що без нього ПЦУ очолив би Симеон, а не Епіфаній.

«Візьміть до уваги факт. За митрополита Вінницького Симеона проголосувало на Соборі 28 архієреїв, а за митрополита Епіфанія – 36. Тобто, митрополит Епіфаній на 8 голосів перевищив. Так чому за митрополита Симеона 28 голосів, то хто голосував? З Московського Патріархату прийшло двоє архієреїв – митрополит Олександр (Драбинко) і митрополит Вінницький Симеон. А решта 26 – хто? Це архієреї УАПЦ і 13 – із Київського Патріархату. Тобто, 13 архієреїв з Київського Патріархату проголосували проти митрополита Епіфанія. Бачите, владика Епіфаній не мав ніяких шансів стати Предстоятелем, якби я його не підтримав з такою силою. А тепер він усілякими правдами й неправдами хоче знищити мене зовсім. Навіть виселити із приміщення Київської Патріархії, викинути на вулицю. Я йому написав листа: “Побійтеся Бога! Якщо ви в нього не вірите, то хоч майте звичайну людську совість”», – розповів Філарет.

Попередній запис
До візиту Епіфанія у Суми єпархія ПЦУ попросила у бізнесменів 20 літрів горілки
Наступний запис
«Шкода старця», – екс-митрополит Симеон про Філарета

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее