1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Бедь вважає, що Константинопольський патріархат збирається облаштуватися в храмі УАПЦ

Бедь вважає, що Константинопольський патріархат збирається облаштуватися в храмі УАПЦ

Оскільки ходять чутки про те, що Константинопольська Церква збирається відкрити подвір’я в Україні, автокефали поспішили повідомити, що саме їх кафедральний храм у Львові стане одним з прихистків для православних сходу.

Якщо вірити «єпископу» УАПЦ Віктору Бедю, його соратники вважають, що саме їхня конфесія «ідейно очолить процес становлення Єдиної Помісної Церкви». Також він говорить, що «якщо інформація про швидке відкриття подвір’їв достовірна, то це радісна звістка для всіх православних України».

Бедь заявляє, що УАПЦ завжди висловлювала повну лояльність Патріарха Варфоломія, чого не можна сказати про «Київський патріархат», і в 2005 році майже домоглася відкриття представництва Константинополя у Львові.

У своєму коментарі для From.ua, автокефальний «єпископ» зазначає, що Філарету не вистачає далекоглядності, на відміну від предстоятеля УАПЦ, який розуміє необхідність єдності всіх українських православних конфесій.

Говорячи про те, що, за чутками, друге подвір’я Константинопольського патріархату має відкритися в Братському монастирі УПЦ КП в Києві, Віктор Бедь називає його занадто скромним будинком для Вселенського патріархату.

Мало того, він вважає, що подвір’я можуть відкрити в багатоповерховій будівлі на Десятинній вулиці, яке нібито оглядав архієпископ Іов (Геча) під час свого візиту в 2016 році. Також Бедь пояснив, чому влада так довго не повертає «митрополиту» Макарію кафедральний храм – Петро Порошенко готовий викупити будівлю, яка знаходиться «в двох кроках від історичної Андріївської церкви».

«А може бути, план ще в силі, і Андріївська церква справді скоро прийме нового, високого гостя? Тоді навіщо її так безглуздо «віджимати» у Предстоятеля і віруючих УАПЦ? Вони і самі з радістю нададуть її Вселенському Престолу», – заявив Бедь.

Попередній запис
20 тисяч людей виступили на підтримку Десятинного монастиря УПЦ
Наступний запис
Радикали прийшли в Печерську Лавру звершити «молебень»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее